Vi har hentet 4 millioner kroner, men til hva..?

Bare Bitcoin

12. mai 2024

2024 har vært et bra år for oss. Så bra at vi har fått oppleve alle startuper sin drøm: å ha positiv kontantstrøm. Men det betyr ikke vi kan holde det gående for alltid. I de fleste andre bransjer ville det vært sånn, men en bitcoin-veksler er litt annerledes enn en “vanlig” bedrift på et par måter.

For å opprettholde inntekten, må dere (brukerne våre) handle mye bitcoin. Og vi har lært at dere kun gjør det om bitcoin gjør noe gøy. Er ikke bitcoin volatil, er dere ikke noe særlig interessert i å hverken kjøpe eller selge. Dere handler også mindre i helger, og spesielt på røde, og inneklemte dager. Da er det nesten helt dødt! Men det tar vi som et sunnhetstegn. Inneklemte dager er best brukt på venner og familie, ikke til å trade bitcoin.

meme av en figur som dytter borti bitcoin, kjeder seg åpenbart

En helt vanlig bb-bruker som venter på at bitcoin skal gjøre noe morsomt

Den andre måten er mer unik, og alle startups sin største frykt: regulering. I dag er bitcoinhandel regulert mildt. Vi må gjøre grovarbeid for å stoppe hvitvasking, men det er i grunn det. Det er én av grunnene til at Finanstilsynet ikke liker at bitcoinvekslere går ut til kundene sine og sier “vi er regulert av Finanstilsynet”. Det er vi nemlig ikke. I reguleringene som finnes i dag, er det ingen form for investorbeskyttelse, krav om transparens, IT-sikkerhet eller lignende. Det meste av driften er med andre ord ikke regulert.

Men det skal høyere makter gjøre noe med! I løpet av 2025 kommer bitcoinhandel til å bli regulert på et mye heftigere nivå enn tidligere. Vi må rett og slett bli en skikkelig finansinstitusjon, og i bunn og grunn følge lover og regler som gjelder for verdipapirforetak. Ikke at det sier deg noe... Vi skal skrive mer om akkurat hvordan det påvirker deg senere, og holde deg 100% oppdatert.

Det tar oss til noe annet interessant: En bitcoinveksler som Bare Bitcoin kan ikke startes etter 2025. Vi har basert oss på oppsparte midler og frilansarbeid, og bygd selskapet bit for bit. Det har fått oss dit vi er i dag, men den samme strategien vil ikke funke med det nye regelverket. Etter 2025, må du brenne mange millioner kroner før du i det hele tatt har fått én eneste bruker. Ville du kasta millioner inn i et selskap du ikke aner om klarer å stjele markedsandeler fra de veletablerte? Kanskje ikke. Regulering er ikke bare positivt, det har ganske negative konsekvenser for konkurranse.

Nå får vi reguleringene til å høres heftige ut, og det er de! For å sørge for at Bare Bitcoin lever i beste velgående også etter nye reguleringer, har vi hentet 4 millioner kroner fra investorer. Vi skal ikke gå i detalj på hvem de er, men som fellesnevner, er de alle glad i bitcoin. De investorene hadde vi helt faktisk ikke klart å få med uten dere. +5 poeng til deg som bruker oss, og +10 poeng til deg som har spredd det glade budskap til venner eller familie ;) Dere har gjort det mye enklere for oss å få med investorene på laget.

Så, hva er planen vår for å komme i mål med nye reguleringer? Den observante følger har fått med seg vi har lagt ut en stillingsannonse:

Den stillingen er fylt, og vedkommende starter allerede på mandag! Det er en person som har skrevet master om de nye reguleringene, og med andre ord kjenner de ut og inn. Det er også et samarbeid med Bitmynt bak kulissene, som gjør at Bare Bitcoin og Bitmynt sammen har mulighet til å kaste litt ekstra cash på dyre advokater, om det skulle være nødvendig. Bitmynt og Bare Bitcoin er kanskje konkurrenter, men vi ønsker samtidig at hverandre skal overleve også i 2025. Det er best for bitcoin.

Utad, kan det se ut som vi ikke har gjort så mye det siste halvåret. Men tro du oss, vi har holdt oss opptatt! Som du sikkert kan se for deg, er det ikke trivielt å finne 4 millioner i ekstern kapital, samtidig som tjenesten gjør rekordvolum, og på toppen av det hele bestemmer banken seg for å være noe vanskelig.

Vi har med andre ord vært veldig opptatt med å holde oss på stedet hvil. Nå derimot, er vi ferdig med den kjedelige jobben det er å “pitche” investorer. Vi har automatisert enda mer av systemet, og er bedre rustet til å takle høyt volum uten å drukne i manuelt arbeid. Det gjør at vi kommer til å ha mer tid til å videreutvikle Bare Bitcoin, og gjøre tjenesten enda bedre for deg.

Vi skal kjempe med nebb og klør for å sørge for Bare Bitcoin kommer seg gjennom heftigere reguleringer. Om du vil hjelpe oss, kan du faktisk det! Du kan hjelpe ved å fortsette å bruke oss, invitere venner og familie, og gi oss så mye feedback som overhodet mulig. Spam oss mer enn gjerne med alle tanker du har om hvordan vi kan gjøre tjenesten bedre for deg selv, og de du inviterer. Har du en tanke eller følelse av at noe ikke er helt som det skal, er sjansen høy for at vi ikke vet om det.