Bedriftskonto hos Bare Bitcoin

Bare Bitcoin

26. april 2024

Du kan nå opprette bedriftskonto på Bare Bitcoin! Dette har vært mulig i noen måneder for pilotkunder, og etter en del intern testing ruller vi nå dette ut til alle interesserte. Det er enkelt og greit å komme i gang med konto for bedriften din. Det eneste du må gjøre er å sørge for at alle eierne av selskapet allerede har registrert privatkonto, og oppgi organisasjonsnummer og epost til oss. Det kan du gjøre gjennom knappen under.

Burde jeg kjøpe bitcoin gjennom firmaet mitt?

Som bedriftseier er du kanskje vant til gunstige skatteregler når du kjøper aksjer i andre selskaper. Reglene er dessverre litt annerledes ved investeringer i bitcoin. Kort fortalt betaler du like mye skatt som bedrift og som privatperson ved investering i bitcoin. Det kan allikevel være gunstig å kjøpe bitcoin på firmakonto. Blant annet om du planlegger å reinvestere en eventuell gevinst videre inn i selskapet ditt, i stedet for å ta utbytte. Dette kan du lese mer om på hjelpesidene våre.

Hvordan løser man oppbevaring av bitcoin for bedrifter?

Å oppbevare bitcoin for et firma skiller seg fra å oppbevare bitcoin for en privatperson. Som privatperson ønsker du gjerne å ha fullstendig kontroll over dine egne midler. Som bedrift kan det derimot være ønskelig å spre kontrollen utover flere roller. Kanskje du vil at daglig leder og styreleder begge to må være enige før penger skal flyttes, og at ingen av dem skal den muligheten på egen hånd?

I så fall kan det være en god idé å opprette en såkalt multisignatur-lommebok for firmaet ditt. Her spres kontrollen over bitcoinene deres over flere nøkler. Det gir trygghet! Både mot at enkeltpersoner i selskapet stikker av med pengene, men det forhindrer også muligheten for at selskapet midler blir utilgjengelige, bare fordi den litt surrete styrelederen din glemte passordet til bitcoin-maskinen sin...

Bare Bitcoin kan bidra med oppsett og drift av trygge oppbevaringsløsninger, skreddersydd for forholdene i din bedrift. Ta kontakt på [email protected] om dette er av interesse.

Kom i gang med bedriftskonto

Trykk på knappen under for å registrere bedriftskonto hos Bare Bitcoin.