Blogg

Juli 2024

Bare Bitcoins visjon

Bare Bitcoin

3. juli 2024

Internett revolusjonerte kommunikasjon, og har vist oss hvor mye krefter det finnes i åpne, globale systemer. Før internett bestemte komitéer hva som ble kommunisert til folk gjennom TV, avis og radio. Etter internett kunne alle delta på lik linje, og ingen kunne stoppe flyten av informasjon.

Juni 2024

Hvordan bitcoinene dine flyter gjennom Bare Bitcoin

Bare Bitcoin

30. juni 2024

Som en (potensiell) bruker, lurer du kanskje på hvordan kjøp og salg av bitcoin fungerer bak kulissene. Får du en god pris? Hva skjer med dataene dine? Er pengene dine noensinne utsatt for risiko? De tingene er ikke akkurat behagelig å tenke på, men samtidig viktige å ta stilling til.

Pålegg fra Skatteetaten

Bare Bitcoin

11. juni 2024

6.juni mottok flere norske vekslingstjenester for kryptovaluta et brev fra Skatteetaten om “Pålegg om utlevering av opplysninger”. I det brevet ber Skatteetaten om å få utlevert full transaksjonshistorikk for alle kunder. Det vil si alle handler og overføringer av kryptovaluta, samt IP-adresse per transaksjon. I denne omgang spør de om data for 2022 og 2023.

Mai 2024

Vi har hentet 4 millioner kroner, men til hva..?

Bare Bitcoin

12. mai 2024

2024 har vært et bra år for oss. Så bra at vi har fått oppleve alle startuper sin drøm: å ha positiv kontantstrøm. Men det betyr ikke vi kan holde det gående for alltid. I de fleste andre bransjer ville det vært sånn, men en bitcoin-veksler er litt annerledes enn en “vanlig” bedrift på et par måter.

April 2024

Bedriftskonto hos Bare Bitcoin

Bare Bitcoin

26. april 2024

Du kan nå opprette bedriftskonto på Bare Bitcoin! Her kan du lese om det lønner seg å kjøpe bitcoin gjennom firmaet.

Februar 2024

Kanonstart på 2024!

Bare Bitcoin

7. februar 2024

Vi har hatt en veldig god start på 2024, og deler litt tall fra innsiden av maskineriet vårt.

November 2023

Vi har fått nytt kontonummer

Bare Bitcoin

27. november 2023

På grunn av fusjonen med Sbanken og DNB, har vi fått nytt kontonummer. Dersom du har fast overføring, må du sette den opp på nytt. Det nye kontonummeret vårt finner du bak innloggede sider, i fanen for forhåndsbetalt. Dobbeltsjekk appen din er oppdatert før du henter ut nytt kontonummer/melding.

Mai 2023

Vi lanserer Android-støtte!

Bare Bitcoin

1. mai 2023

Da vi startet Bare Bitcoin var det med ett enkelt mål: å gjøre det så bra som mulig å være bitcoiner i Norge. Vi skulle lage bra tjenester og produkter for alle som allerede var ombord på bitcoin-toget, og ikke minst alle de som trengte en ekstra push for å komme i gang. Vi er veldig fornøyde med å nå endelige kunne lansere Bare Bitcoin på Android!

April 2023

Veien videre for Bare Bitcoin

Bjørn Olav Jalborg og Torkel Rogstad

21. april 2023

I desember skrev vi litt om røttene til Bare Bitcoin, og hvordan det har vært å være gründere i et marked med ekstremt store svingninger (kort oppsummert: det er ganske slitsomt!). Vi lovet en oppdatering på hvordan det gikk på pengefronten, og så ble det plutselig veldig stille… Pengene til å drive Bare Bitcoin videre var rett og slett brukt opp. Nå har vi gode nyheter å dele!

Husk å oppgi bitcoin på skattemeldingen!

Bare Bitcoin

18. april 2023

Benjamin Franklin sa en gang at det bare er to sikre ting i livet: død og skatt - også liker vi å tenke at bitcoin er den tredje tingen. 30. april er det frist for å levere inn skattemelding for privatpersoner. Om du har kjøpt, solgt eller brukt bitcoin i 2022 må du huske å oppgi dette på skattemeldingen din.

Bitcoin er for alle, ikke bare de med iPhone

Bare Bitcoin

12. april 2023

Etter lanseringa av Bare Bitcoin har vi fått ett, spesifikt spørsmål igjen og igjen: når blir dere tilgjengelige for oss som ikke har iPhone? Frem til nå har det litt kjedelige svaret på det vært “vi lover å ordne noe, men har ikke noen dato”. Det endrer seg i dag!

Desember 2022

Røttene til Bare Bitcoin

Bare Bitcoin

26. desember 2022

Høsten 2021, startet Torkel og Bjørn Olav Bare Bitcoin. Planen var å gjøre det dødenkelt å kjøpe bitcoin. Vi var frustrerte over at samtlige handelsplasser i Norge pushet kunder til å kjøpe kryptovalutaer vi mente var verdiløse. Og nei, vi snakker ikke om Ethereum. Heller XRP og DOGE.

November 2022

Sikkerhet

Bare Bitcoin

6. november 2022

Det aller viktigste først: når vi oppbevarer bitcoin på dine vegne tar vi det ekstremt seriøst. Vi benytter oss av veletablerte metoder og løsninger med høyt sikkerhetsnivå. Teknologien er så sikker den aldri har blitt hacket, og blir brukt av samtlige store aktører i bransjen.

August 2022

Vårt første produkt

Bare Bitcoin

9. august 2022

Vi lager Bare Bitcoin fordi vi vil alle nordmenn skal eie litt bitcoin. Enten for å spare i verdens beste penger, eller for å bruke de til noe. Uansett hva vi kommer til å gjøre på sikt, må vi starte et sted, og har funnet ut det aller mest naturlige er å starte med kjøp. Det første du tenker er kanskje hva vi skal med enda et sted man kan kjøpe bitcoin.

Juli 2022

Avgifter

Bare Bitcoin

20. juli 2022

I Bare Bitcoin betaler du avgifter for kun tre handlinger: Kjøp av bitcoin, salg av bitcoin, og uttak av bitcoin. Alt utover det er gratis. Vi kommer aldri til å ta betalt uten at du eksplisitt gjør en av de tre handlingene over. Vi kommer aldri til å sende deg en regning. Rører du ikke kontoen, betaler du ingenting.