Veien videre for Bare Bitcoin

Bjørn Olav Jalborg og Torkel Rogstad

21. april 2023

I desember skrev vi litt om røttene til Bare Bitcoin, og hvordan det har vært å være gründere i et marked med ekstremt store svingninger (kort oppsummert: det er ganske slitsomt!). Vi lovet en oppdatering på hvordan det gikk på pengefronten, og så ble det plutselig veldig stille… Pengene til å drive Bare Bitcoin videre var rett og slett brukt opp.

I noen måneder hadde vi jobbet med å finne en kilde til finansiering, men vi hadde mildt sagt dårlig timing. Bitcoin-markedet var fremdeles bånn i bøtta, og den generelle stemninga i markedet for penger til startup-selskaper var tilsvarende dårlig. Flere ganger var vi like i nærheten av det vi trodde var en god løsning, og så dukket det selvfølgelig opp hindringer i siste liten.

I perioden mens vi jobbet med dette tok det mesteparten av tiden og energien vår. Derfor var det stille fra oss i en periode!

Vi er tilbake, og er veldig fornøyde med å kunne si at vi har fått med oss Sturle Sunde og andre engleinvestorer med oss på bb-reisen! Sturle er et kjent fjes hos mange i bitcoin-Norge, og må rett og slett omtales som Norges største bitcoin-legende. Han har drevet med bitcoinveksling siden 2010 (!), og var i mange år så og si den eneste personen som kjempet for bitcoins gode navn og rykte i Norge. Alt han har gjort for bitcoin i Norge er det ikke plass til å skrive om her, men poenget er nok åpenbart allikevel: Sturle Sunde er en flott match med Bare Bitcoin, og vi er veldig glade for å ha han med på laget.

Den observante stacker fikk kanskje med seg at Torkel og Bjørn Olav kjørte vestover i fjor høst, dypt inn i den norske fjellheimen. På andre siden av fjellet endte vi opp i Florø, hvor vi begynte samtalene med Sturle. Det tok litt lengre tid enn planlagt å lande på en avtale, men sluttresultatet ble veldig bra for begge parter. Det kan tenkes vi legger ut flere kryptiske hint om hva vi holder på med, men det får du bare med deg om du følger oss på twitter;)

Med midler fra Sunde og de andre engleinvestorene våre har vi mulighet til å satse 100% på Bare Bitcoin i tiden fremover. Det er vi veldig takknemlige for, og vi akter å gripe muligheten til det fulle. I tiden fremover skal vi:

  • Gjøre Bare Bitcoin tilgjengelig for enda flere mennesker. For noen dager siden lanserte vi en web-versjon av tjenesten. Her har vi allerede sett masse interesse og bruk, og det gjør oss veldig glade. Vi skal fortsette å legge til funksjonalitet på web-plattformen, slik at den etterhvert lar deg gjøre alt det samme som iPhone-appen.

  • Gjøre det mulig å selge bitcoin hos oss. Ikke at bitcoin er noe man burde selge - men om man først selge bitcoin synes vi det er best å gjøre det på et sted som gir deg gode priser uten prisglidning, og er enkelt å bruke. Ved å legge til støtte for salg av bitcoin håper vi å bli attraktive for en enda større del av bitcoinere i Norge.

  • Peise på med unik bitcoin-funksjonalitet i løsningene våre. Vi er hundre prosent dedikert til én kryptovaluta, og det skal gjenspeiles i at vi tilbyr funksjonalitet ingen andre har. Her har vi masse tanker og ideer - bare for å hinte til noen av de kan vi nevne: støtte for hardware-lommebøker direkte i Bare Bitcoin, mulighet til å motta sats på [email protected], kanskje til og med Norges første ordinal-lommebok? Om dette var gresk for deg er det ingen grunn til panikk. I god bb-stil skal vi guide deg pent og pyntelig gjennom det hele. Sammen skal vi gjøre magiske internettpenger tilgjengelig for hele Norge, ett hode av gangen.

Kanskje har du noen ideer selv? En idé du har lyst til å teste i det norske bitcoin-markedet, eller noe en internasjonal aktør har som du har fryktelig lyst på. Tweet ideene dine til oss, bli med i Discorden vår, eller send oss en mail på [email protected].

Avslutningsvis vil vi takke ikke bare våre nye investorer, men også alle som har prøvd ut Bare Bitcoin hittil. Uten dere hadde vi ikke vært noe! Sammen har vi kommet et stykke på veien mot å bli Norges foretrukne bitcoin-tjeneste. Med ressursene vi nå har med oss, er vi klare for å fortsette! Vi skal ikke gi oss før alle nordmenn bruker bitcoin, og Bare Bitcoin skal selvfølgelig være det naturlige stedet de går til.

Har du ennå ikke opprettet bruker, og kjøpt dine første satoshis? Det hele går på kun få minutter! Kom i gang ved å registrere bruker, enten rett fra nettleseren din, eller ved å laste ned iPhone-appen fra App Store.